Benodigdheden en werkmaterialen voor het maken van je eigen verzorgingsproduct.

Ga naar beneden

Benodigdheden en werkmaterialen voor het maken van je eigen verzorgingsproduct.

Bericht  Henriette op ma nov 23, 2009 12:43 pm

Het voordeel van het maken van onze eigen verzorgingsproducten is niet alleen dat het kwalitatief veel beter is en op jouw huid geschreven, maar ook dat het ook nog eens goedkoper is dan kant-en-klaar gekochte verzorgingsproducten.

Je hoeft in principe geen extravagant dure dingen aan te schaffen om simpel en snel je eigen creme of milk te kunnen bereiden.
Enkele dingen die echter wèl prettig zijn bij het maken van je eigen verzorgingsproduct zijn:

 • Een goede en betrouwbare thermometer die minimaal 100 graden C kan meten, waarmee je niet alleen de temperatuur van je vetten in de gaten kunt houden, maar ook de temperatuur van je product. De meeste werkzame toevoegingen verliezen namlijk hun werking bij hoge temperaturen. Daarom moet je bij het toevoegen van de werkzame stoffen ook altijd wachten tot je product is afgekoeld tot minimaal 35 graden C. De thermometer die ik daarvoor gebruik is deze:

  [Je moet geregistreerd en ingelogd zijn om deze link te kunnen zien.]
  In een kunststof beschermingshuls, prijs ca. €5,00 - €6,00
 • Een -liefst glazen- roerstaafje om je vetten en je product mee te roeren. Hout is minder hygiënisch, en metaal kan een negatieve werking hebben op je product. Ik heb zelf een aantal van deze aangeschaft:

  [Je moet geregistreerd en ingelogd zijn om deze link te kunnen zien.]
  In de meeste warenhuizen voor een paar Euro wel te koop, bijvoorbeeld bij Xenos, Blokker of Marskramer.
 • Een maatlepel, liefst met dubbele maatinhoud. Sommige producten bevatten ook poederachtige werkstoffen waar je soms 2,5 gram oid voor nodig hebt. Dan is een maatlepel met een maataanduiding van 2,5 gram + 5 gram erg handig. Ik heb zelf deze:

  [Je moet geregistreerd en ingelogd zijn om deze link te kunnen zien.]
  Deze zijn niet overal te koop maar bij enkele via mij of Lola verkrijgbare adressen wel aan te schaffen voor ca. €3,00 - €4,00.
 • Pipetten. Deze heb je niet echt nodig omdat de meeste -vloeibare- werkstoffen en parfums in druppelflesjes worden verkocht. Het is echter wel handig bij het precies doseren omdat sommige werkstoffen nogal dik en/of stroperig zijn en anderen weer heel dun. Je loopt met druppelflesjes meer risico om van dunne werkstoffen teveel te doseren, of bij dikkere werkstoffen dat het wel 5 minuten kan duren eer je er 4 druppels uithebt. Zelf werk ik standaard met pipetten, en in verschillde kleuren. Wit voor de werkstoffen, rood voor de houdbaarheidsverlengers, en blauw voor de parfums. Wanneer je langer bezig bent met het maken van je verzorgingsproducten zul je merken dat je voorraadje steeds meer groeit omdat je overal maar heel weinig van nodig hebt, en dan is het wel overzichtelijker in je kastje:

  [Je moet geregistreerd en ingelogd zijn om deze link te kunnen zien.]
  Bij de meeste apotheken wel verkrijgbaar. Anders bij bepaalde adressen wel voor ca. €0,50 - €0,60 per stuk.
 • Verpakkingen voor je producten. Je kunt hiervoor je eigen lege potjes of flesjes gebruiken, mits je deze goed reinigt en desinfecteert. Wanneer je deze toch nieuw wilt aanschaffen dan kan dit soms helaas behoorlijk in de prijzen gaan lopen. In gewone winkels zijn deze verpakkingen namelijk niet te koop dus moet je daarvoor bij een gespecialiseerde zaak zijn, en dit zijn vaak webwinkels. De verpakkingen op zich maken niet de dure prijs, maar het verzenden kan soms wel heel duur zijn want wanneer een cremepot of een flesje van hooguit €1,00 al -nèt- niet meer door de brievenbus past, dan betaal je al €6,75 aan de verzendkosten. Mede daarom kun je deze producten dan ook beter in grotere aantallen tegelijk bestellen:

  [Je moet geregistreerd en ingelogd zijn om deze link te kunnen zien.]
 • Plastic koffiebekers. Als je wilt kun je bij gespecialiseerde firma's allerlei professionele werkmaterialen kopen waarbij je als het ware je eigen labaratotium wel kunt creeën. Maar wij willen niet alleen dat onze eigengemaakte producten beter zijn, maar ook goedkoper. Dus waarom zou je duur en ingewikkeld doen wanneer het ook goedkoop en makkelijk kan. De koffiebekers gebruik je voor het smelten van je VC, het afwegen van je hete water, en het mengen van je creme of milk. Na gebruik gooi je de koffiebeker gewoon weg, dus geen extra rommel of afwas. Test alleen wel even uit of de koffiebeker genoeg hittebestendig is omdat je vooral het water zeer heet aan je VC toevoegt:

  [Je moet geregistreerd en ingelogd zijn om deze link te kunnen zien.]
  Te koop in elke supermarkt voor €1,00 - €2,00 per 50 of 100 stuks.
avatar
Henriette
Admin

Aantal berichten : 183
Registratiedatum : 16-11-09

http://frobelen.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum